Kalastavia ja kestäviä vieheitä luonnosta välittäen vanha

Kalastavia ja kestäviä vieheitä luonnosta välittäen vanha

Markus ja Mikael

Markus ja Mikael Penttisen visio paremmasta vieheestä sai alkunsa jo pari vuosikymmentä sitten. Vuonna 2016 salaisesta projektista tuli myös muille kanssaeläjille konkreettinen käsinkosketeltava, kun ensimmäinen Purhu -viehe näki päivänvalon. Usean vuoden tuote- ja linjastokehityksen jälkeen tiimiin lisättiin 3D-mallinnus- ja markkinointiosaamista, kun Antti Miettinen liittyi mukaan kokoonpanoon. Nykyään uistimien suunnittelu tapahtuu tietokonepohjaisesti alusta loppuun aihioita, värikartastoja, markkinointimateriaaleja sekä työkaluja myöten. Suunnitelun vakaana pohjana toimii kuitenkin perimätieto ja kokemus suomalaista, perinteisistä vieheistä.
Vieheiden uudet valmistusmenetelmät ovat jakaneet kansaa, mutta yhä useampi on kuluneen vuoden aikana liittynyt Purhu -tiimiin. Mikset sinäkin?

lohikala

Biokomposiittipohjaiset Purhut

Purhu vieheiden aihiot on valmistettu 100% kierrätettävästä biopokomposiittipohjaisesta materiaalista.  Öljypohjaisista muoveista valmistettuihin uistimiin verrattuna meidän tuotteittemme valmistusprosessin hiilijalanjälki on 30-60% pienempi, riippuen verrokkimuovista. Materiaali soveltuu myös energiantuotantoon polttamalla. Vaikka materiaali vaihtuikin ympäristöystävällisemmäksi, et joudu silti tinkimään tuotteidemme suorituskyvystä niin kalastavuuden, kestävyyden kuin käyttömukavuudenkaan osalta.

Purhun tuotteissa suomalainen kalastusperinne yhdistyy saumattomasti uuteen teknologiaan, päämääränä parhaat mahdolliset vieheet eri kalastusmuotoihin. Tarjoamme tinkimätöntä laatua kalastavuuden ja kestävyyden yhdistämisessä.
Tuotteisiin pyritään laittamaan oma kalastusidentiteetti viimeistä pisaraa myöten näkyviin. Uusista valmistustavoista huolimatta myyntipakkauksessa olevan Purhun valmistusprosessissa on keskimäärin 15 vaihetta, joista suurin osa tehdään yhä käsin.

Tuotantomenetelmiemme ansiosta saamme tarjottua sinulle saumattoman kokonaisuuden, jossa yhdistyvät kalastavuus, kestävyys ja tasalaatuisuus.

Kalastavuus

Aihioiden pinta- ja sisärakenteet mahdollistavat ennennäkemättömät mahdollisuudet säätää tuotteiden uintiominaisuuksia.

Kestävyys

Tuotteidemme pinnoitusmateriaalit sitovat vieheen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi uintilevyä myöten. Olemme sanoneet hyvästit vettyneille vieheille.

Tasalaatuisuus

Aihioidemme tiheydet ja käyttäytyminen pintakäsittelymateriaalien kanssa eivät vaihtele

Sorvin ääressä

Kopiosorvaus vaihtui 3D-tulostukseen

Moni vaapunvalmistaja käyttää aihiotuotannossaan kopiosorvausta. Tämä kuitenkin asettaa tiettyjä rajoitteita vieheen muodolle, joista halusimme päästä eroon. Ratkaisimme ongelman 3D-tulostuksen avulla.
Käytössämme on kaksi erilaista 3D-tulostusmenetelmää, joiden avulla saavutamme erittäin suuren tuotekehitystarkkuuden. Pääsemme laitteistollamme millimetrin tuhannesosien tarkkuuteen niin sisä- kuin ulkorakenteidenkin suunnittelussa, jolloin vieheiden hydrodynaamiset ominaisuudet saadaan suunniteltua tarkemmin kuin ennen. Voimme muun muassa valita rakennesuunnittelun avulla, minkä raaka-aineen ominaisuudet haluamme vieheellemme veteen upotettuna.
Tuotamme myös omat painotus- ja uintilevymuottimme, jolloin painot ja levyt sopivat saumattomasti mallintamiimme vieheisiin. Tämä mahdollistaa tavallista joustavamman mahdollisuuden kokeilla erilaisia vaihtoehtoja sekä lisätä yksilöllistäviä tekijöitä tuotteisiimme.