Purhu vaaput biokomposiitista

Biokomposiitti

Purhu vieheiden aihiot on valmistettu täysin kierrätettävästä biokomposiittimateriaalista. Materiaali soveltuu myös energiantuotantoon polttamalla. Seoksen pohja-aineet saadaan prosessoitua suurteollisuuden jätemateriaaleista ja se tekee vieheistämme huomattavasti ekologisemman verrattuna öljypohjaisista muoveista valmistettuihin vieheisiin.

Valmistamme tuotteemme vaahtokevennysruiskuvaluna. Aihioissamme on jo pinnoittamattomana vettä läpäisemätön ulkokuori ja sisältä löytyy kennomainen tukirakenne. Ekologisempi materiaalivalinta ei ole siis pakottanut meitä kompromisseihin. Tuotteemme ovat kevyitä, vettymättömiä sekä iskun- ja väännönkestäviä.

Biokomposiitti vs puu

Puusta valmistettuihin vieheisiin verrattuna biokomposiitin etuna on erittäin pieni materiaalin hukkaprosentti tuotannossa ja huomattavasti suurempi tuotteen kulutuksenkestävyys.

On huomioitava myös ne tosiasiat, että uistinlakat sekä -maalit ovat käytännössä muovipinnoitteita. Biokomposiittiaihioihin verrattuna puiset aihiot imevät itseensä moninkertaisen määrän lakkaa ja pohjamaalia pintakäsittelyvaiheessa. Koska tuotteidemme sisältämä vaahtokomposiittirakenne vähentää myös käytetyn materiaalin määrää yli 30 %, voi perustellusti sanoa, että valmistamamme biokomposiittiviehe sisältää muovia suunnilleen saman verran kuin vastaavan painoinen puusta valmistettu viehe.

Biokomposiitilla puhtaammat vesistöt

Pidetään vedet puhtaana

WWF:n mukaan maailman merissä on yli 150 miljoonaa tonnia muoviroskaa. Vaikka suurimmaksi yksittäiseksi ongelmaksi muodostuukin puutteellinen jätehuolto, myös muovialan toimijoita kehotetaan toimiin. Yritysten täytyy omalla toiminnallaan osallistua muoviroskaongelman ratkaisemiseen. WWF ohjeistaa nykyään yrityksiä suunnittelemaan tuotteet pitkäikäisiksi. Lisäksi tuotteissa tulisi käyttää materiaaleja, jotka ovat kierrätettyjä sekä kierrätyskelpoisia.

Omalta osaltamme olemme lähestyneet muoviongelmaa korvaavien materiaalien kautta. EU on satsannut viime vuosina laajamittaisesti muovia korvaavien aineiden tutkimukseen ja käytettävissä olevien, ympäristöystävällisempien materiaalien määrä ja käyttömahdollisuudet paranevat nopeasti. Tämä on mahdollistanut myös sen, että pystymme osaltamme valmistamaan erittäin kestäviä vieheitä osin kierrätetystä ja täysin kierrätettävästä materiaalista.